Produsent

The Crossings

Verdens mest bærekraftige vingård

Peter Yealands er en ”selfmade” man og hans motto er ”tenk stort, men trå varsomt”. I juni mottok han to ærefulle priser; fra KEA World Class New Zealand Award, og Lifetime Achievement Award ved The Drinks Business Green Awards 2016. Utmerkelsene understreker hans utrettelige dedikasjon til å gjøre ting annerledes – tenke stort, trå forsiktig og aldri si at det ikke kan la seg gjøre.

The Crossings, Babydolls i vinmarken, foto

08.08.08 delte Peter Yealand sin visjon om en dag og bli verdens mest bærekraftige vingård, og i 2014 ble han tildelt denne prisen! Vingårdenes tak er dekket med solpaneler, han planter trær i vinmarkene for å tiltrekke fugler, og alle traktorene som brukes går på biodiesel. I tillegg har han 1.500 babydoll sauer gående ute i vinmarken. Babydoll er en slags miniatyr sau, som bare blir 45 til 60 cm høye. De er for lave til å spise druene, men de holder gresset mellom vinrankene ned samtidig som de bidrar med gjødsel.

Peter Yealand har en annerledes bakgrunn enn de fleste andre i vinverdenen. Han startet i 1968 med å kikke på akvakultur, en geskjeft ingen på New Zealand drev med den gangen. Det var derfor mulig å få støtte fra regjeringen til å starte opp. I 1975 fikk Yealands sin – og New Zealand – første lisens til å drive med produksjon av såkalte grønnskjell. Han var pioneren innen akvakultur på New Zealand.

Etter hvert stod Yealands skjellproduksjon for nesten halvparten av hele denne industrien. I 1995 solgt han virksomheten, og begynte å investere i skogbruk, sauehold, hjortefarmer og vingårder. Han visste knapt hvordan en drue så ut da han i 1998 kjøpte og utviklet sin første vinmark.

Han startet med 20 hektar land, og kjøpte seg stadig større. I dag eier han 1.500 hektar vinmarker i de to vin regionene Marlborough og Hawke’s Bay. De er i dag den største privateide vinprodusenten på New Zealand. De produserer 800.000 kasser vin, og 75 prosent av dette eksporteres til 65 land.

Våre produkter fra denne produsenten