Produsent

Rustenberg Wines

Rustenberg er en av Stellenbosch’s eldste og mest respekterte vinhus. Vinhuset ble grunnlagt i 1682 av den tyske professor Roelof Pasman, som kom fra Rhin området og oppdaget de store muligheter som lå i vinproduksjon i Stellenbosch. Opp gjennom tidene har vinhuset hatt en litt turbulent og dramatisk historie. Eiendommen ble i starten av 1800 tallet delt av den daværende ier, som forærte halvparten av godset til sin svigersønn. Svigersønnen solgte sin del videre og eiendommen fikk navnet Schoongezicht. Vindyrkerne i Stellenbosch hadde i den perioden trange kår, og etter tid gikk begge eiendommene konkurs.

I 1892 ble Schoongezicht kjøpt, og dermed reddet fra ruin, av Capes president John Merriman. Da hans svoger samtidig kjøpte Rustenberg, var tiden nå inne for samarbeid og gjenoppbygging av det gamle stolte godset. I 1941 kjøpte Peter Barlow Rustenberg og senere Schonngezicht, og etter nesten 15å med adskillelse var Rustenberg eiendommen igjen intakt.

I 1987 overtar sønnen Simon, og han begynner med moderninsering av eiendommen. Han kjøper 300.000 stk. virusfrie vinstokker fra Frankrike som plantes på den 272 heater store eiendommen. Han bygger også ny vingård med en kapasitet på 1.200 tonn.

Druesortene er blant annet Marsanne, Rousanne, Viognier og Mourvedre, og de har spesielt fokus på Bordeaux blender. Klimaet er forholdsvis kjølig med høy luftfuktighet og klimaet minner om de nordlige middelhavslandene. Det faller ca. 790 millimeter med regn i løpet av året.

Alle druene håndplukkes om morgenen for å oppnå maksimal modenhet. Druene fra de enkelte vinmarkene er vinifisert hver for seg, og blir til slutt blandet sammen. Dette gøres uten «oppskrift», men avgjøres på bakgrunn av hver enkelt druetypes kvalitet.

Våre produkter fra denne produsenten