Produsent

Moncaro

Moncaro har siden oppstarten i 1964, vært bevisst sine røtter i Marche-regionen i Italia. Selskapet begynte da en gruppe druedyrkere startet et Societa Cooperativa for å etablere kvalitetsvinmarker i området. I 1970 ble Cantina Montecarotto bygget, senere kalt Moncaro, og året etter får de sin første innhøsting. I 1980 begynner Moncaro å eksperimentere med organisk dyrking etter europeisk standard. Idag har de totalt 1.600 hektar og produserer 7 millioner flasker årlig. De har 3 vinhus i regionens 3 mest prestisjefylte områder, noe som er symbolisert i deres logo med 3 skyteskår, altså en smal utskjæring i en mur eller festning beregnet på bruk av skytevåpen.

Logo Moncaro

Cantina di Montecarrotto ligger i det klassiske «Castelli di Jesi» området. Verdicchio dei Castelli di Jesi er en DOC appellasjon i den sentrale delen i Marche regionen. Den flotte hvitvinen er laget av Verdicchio druen, og blir betraktet som den fineste i Marche-regionen. Vinen må bestå av minst 80 % Verdicchio og resten kan være Trebbiano eller Malvasia.

Cantine del Conero i Camerano ble en del av Moncaro i 1995. Rosso Conero er en vinappellasjon i den sentrale delen av Marcheregionen, og ligger syd for Ancona ved skråningen av Monte Conero. Rødvinen er basert på Montepulcianodruen, og må inneholde minst 85 % av druetypen. Hvis det brukes en annen drue, er Sangiovese mest vanlig. Hvis vinene er blitt lagret mer enn 2 år, og har et minimum alkoholnivå på 12,5 %, kan del kalles Rosso Conero Riserva, som siden 2004 er blitt klassifisert som DOCG. Det finnes idag 74 DOCG i hele Italia, og 5 av dem finnes i Marcheregionen.

I 1999 ble Cantina di Acquaviva, som ligger i den sørlige delen av Marche ved Piceno-området, innlemmet i Moncaro. Rosso Piceno DOC området ligger i sør, langs kysten. Vinen er basert på både sangiovese og montepulciano druene, som til sammen må være 85 %. De resterende 15% kan være trebbiano og passerina. Det finnes også en vin med høyere alkohol i den sørlige delen av appellasjonen som klassifiseres som Rosso Piceno Superiore, forutsatt at den er blitt lagret minst et år. Rosso Piceno DOC finnes overalt i området, men Superiore kan bare komme fra provinsen Ascoli Piceno. Den rike kalksteinjorden og det tørre maritime klimaet gir et ideelt vekstforhold for blant annet Montepulciano.

Våre produkter fra denne produsenten