Produsent

Il Chiosso

Boisset som vinprodusent ble etablert i 1961, da Jean-Claude og Claudine, et ung par i hjertet av Burgund, satte i gang som vinhandler. De første kundene var venner og familien og de første vinene ble kjøpt gjennom naboer og barndomsvenner. 3 år senere kjøpte de sin første vinmarksplott, Les Evocelles i Gevrey-Chambertin. Denne parsellen er fortsatt en del av familieeiendommen og Boisset har vokst til å bli en av de ledende produsentene i området.

Det er i dag 2 generasjon, Jean-Charles Boisset som styrer skuta videre. Han er født og oppvokst i vinens verden i landsbyen Vougeot, Burgund. Etter å ha bodd i USA og etablert Boisset der flyttet han hjem til Frankrike i 1999 hvor han tok over familiebedriften sammen med sin søster. Det første de gjorde var å samle familievinmarkene under en single estate, Domaine de la Vougeraie. Her har de blant annet vinmarken Vougeot 1er Cru Clos Blanc de Vougeot, som ble plantet av cistercian munkene i 1110.

Boisset har opp gjennom årene kjøpt opp andre produsenter, både i Frankrike og USA. Fra og være en Burgund produsent, har de nå eiendommer og vinmarker i Rhonedalen, Landuedoc og Loire i Frankrike, og Sonoma County, Napa Valley, Russian River Valley, Carneros og Monterey i California. Jean-Charles er opptatt av historien i de forskjellige områdene de er i. Han vil ta vare på verdiene til produsentene og bygge videre på det de har gjort i generasjoner. Han er veldig opptatt av økologi og et naturlig mangfold i vinmarkene. Han har implementert økologisk eller biodynamisk dyrkning i utvalgte vinmarker på alle estatene sine i Burgund og California.

Jean-Charles Boisset har fått mange utmerkelser i sitt hittil unge liv som vinprodusent. Decanter har inkludert han på deres «Power list» over de 50 viktigste personligheten i vinverden hvert år siden listen kom for første gang i 2007. I desember 2008 ble han kåret til «Innovator of the year» av Wine Enthusiast Magazine.