Produsent

Cumulus Estate Wines

Let the fruit do the talking

Høytliggende vinmarker er selve gründeridéen for Cumulus Wines. Med vinmarker som ligger mellom 450 og 650 meter over havet, får man et kjølig klima, med dertil fruktige viner.

Debbie Lauritz er senior winemaker hos Cumulus, og hennes filosofi er «let the fruit do the talking». For henne er det frukten som står sentral i alle vinene, mens eik og andre sekundære karakteristikker støtter opp om de ulike druesortene. Mye av Debbies tid går med i vinmarkene, der hun jobber med dyktige druedyrkere for å få frem de fruktige vinene som Cumulus Wines er så kjent for.

Cumulus flasker på samlebånd til tapping

Viner som Rolling og Climbing er blitt kjente varemerker både i Norge og resten av verden. Kvaliteten i seriene øker med høyden; Rolling, Climbing og Cumulus. Cumulus-serien består av premium viner fra eksepsjonelle årganger, og lages derfor i begrenset antall.

Druene håndplukkes fra de beste høytliggende vinmarkene i Orange som ligger 600 m.o.h Drueklasene presses hele, fermenteres på fat med naturlig gjær, og lagres i både franske og amerikanske fat i 12 måneder. Vinstokkene er plantet i gammel jord som er 450 millioner år gammel. Kalksteinbasen er fra den geografiske ordovician perioden (490 millioner år siden) med vulkan topplag fra det sovende fjellet Canobolas. Denne jordsmonnblandingen gir viner med unik karakterat med naturlig gjær, og lagres i både franske og amerikanske fat i 12 måneder.

Vinmarken hvor Cumulus Chardonnay blir dyrket, er truffet oftere av lynet enn de andre vinmarkene, noe produsenten tror skyldes store mineralavleiringer i den basale bergarten. Det er dette jordsmonnet som gir den forførende mineraliteten i vinen.

Våre produkter fra denne produsenten